Gezondheid en kantoor

Gezondheid

De hersteloperatie, namelijk het terugplaatsen stoma’s is op 7–2-2018 geweest.

De operatie is helaas maar deels gelukt: de stoma op de dikke darm is niet opgeheven, die op de dunne darm wel. Er zit te veel littekenweefsel bij de dikke darm en bovendien kwam er bij de operatie te veel bloedverlies, de chirurg wilde het risico niet nemen. En als een chirurg spreekt over risico, dan hoop ik altijd maar dat hij het NIET neemt. Gevolg is zo goed als zeker dat ik mijn verdere leven een stoma zal houden. Dat is een fikse teleurstelling en domper, ik heb het idee dat deze boodschap nog wel wat moet landen bij me. Maar ik ben nu eerst bezig met herstel: een week na operatie had ik nog nauwelijks gegeten, had een erg gespannen en dikke buik en bleek mijn maag nog niet lekker te werken >> een maaghevel en sondevoeding rechtstreeks op de darmen waren het gevolg en daar lag ik weer als een klein zielig vogeltje in het ziekenhuis met 2 slangen door mijn neus. Na de sonde is een snelle verbetering gekomen en zondag 18 februari ben ik ontslagen.

Sinds die tijd ben ik elke dag een paar uur op kantoor aan het werk. Het gaat wel OK met me.

Kantoor

Terwijl ik op 7 februari op de uitslaapkamer lag, werd bij Elsa haar tweede zoontje geboren. Hij heet Benja, woog ruim 4000 gram en is een gaaf en lief  knulletje om te zien met een hele bos donker haar. Moeder en kind maken het goed; opa is super trots op zijn 3e kleinkind!

Elsa heeft een ander baan gevonden als medewerker studentenzaken op een faculteit aan de VU; ze begint daar op 1 mei aanstaande en zal dus na haar verlof niet meer terugkeren op mijn kantoor.

 

 

Spring naar toolbar